Uitzending
EenVandaag - 26-6-2019

26-6-2019

EenVandaag

370 x bekeken | 0 reacties
6
200 miljoen later is het maar de vraag of Lelystad Airport open kan
200 miljoen euro is er geďnvesteerd in de uitbreiding van Lelystad Airport. Maar de beoogde opening staat opnieuw en misschien wel serieuzer dan ooit op de tocht.

De start- en landingsbaan is verlengd, een gloednieuwe terminal is klaar en ingericht en de verkeerstoren is verhoogd. Ongeveer het enige dat op Lelystad Airport nog ontbreekt zijn opstijgende en landende passagierstoestellen. Volgens de oorspronkelijke plannen had de luchthaven al meer dan een jaar geleden geopend moeten worden. Maar inmiddels is de opening al twee keer uitgesteld. En ook de beoogde nieuwe openingsdatum, april 2020, staat dus op losse schroeven.

Muizenplagen, een putlucht en hoge huren, ondernemers Markthal willen 'nieuwe start'
De markthal van Rotterdam is in 5 jaar uitgegroeid tot een icoon voor Rotterdam, maar de ondernemers zijn niet tevreden. Volgens bemiddelaar Theo Terdu kan alleen 'een nieuwe start' de vele problemen van de ondernemers oplossen.

"Er zijn woorden genoeg over gesproken. We zitten in Rotterdam, het moet zijn: geen woorden maar daden", zegt Theo Terdu. Hij noemt zichzelf 'een conflictoloog'. De ondernemersvereniging van de Rotterdamse Markthal werpt zichzelf op als bemiddelaar tussen henzelf en de eigenaar van de Markthal, het Franse Klépierre. Of dat iets uithaalt, is nog de vraag: volgens de eigenaar is Terdu 'geen onderdeel van het gesprek'.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 26 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie