Uitzending
EenVandaag - 28-6-2019

28-6-2019

EenVandaag

296 x bekeken | 0 reacties
8
Veroordeelde in cold case Miriam Sharon op vrije voeten, dochter slachtoffer 'geschockt'
De man die in 2017 veroordeeld werd tot een jarenlange celstraf voor de moord op Miriam Sharon in 1990 is op vrije voeten. Dat bevestigt het Gerechtshof aan EenVandaag. Miriams dochter is geschokt. "Er is niet eens een inhoudelijke zitting geweest."

De 36-jarige IsraŽlische Miriam Sharon is voor de liefde naar Nederland gekomen. Ze krijgt twee kinderen met haar Nederlandse man: een zoon en een dochter. Als de relatie op de klippen loopt, gaat ze met haar 7-jarige dochtertje aan de Haagse Regentesselaan wonen. Daar wordt ze op 8 oktober 1990 met messteken om het leven gebracht, terwijl haar dochtertje een kamer verderop ligt te slapen.

Nieuwe Twitter-regels voor omstreden tweets van politici
Twitter heeft een nieuwe aanpak voor tweets van omstreden politici. Waar 'normale' twitteraars zich aan strenge regels moeten houden, is dat voor politici niet altijd het geval. Toch verandert er nu iets.

Normaal worden tweets verwijderd of worden zelfs accounts verwijderd als twitteraars zich niet aan de regels houden, maar politici mogen bepaalde dingen wel twitteren, in het kader van het algemeen belang. Denk aan tweets van de Amerikaanse president Trump, die niet altijd aan de regels voldoen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 28 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie