Uitzending
EenVandaag - 24-2-2021

24-2-2021

EenVandaag

210 x bekeken | 0 reacties
6
Openbaar Ministerie vertelt openlijk over omstreden undercovermethode 'Mr
Big'

Het is een ultieme poging om ernstige misdrijven alsnog op te lossen: de inzet van de opsporingsmethode 'Mr. Big'. Daarbij doen undercoveragenten alsof ze criminelen zijn. Het OM vertelt exclusief bij EenVandaag over de even geheime als omstreden methode.

De undercoveroperaties worden uitgevoerd door een speciaal politieteam: Werken onder Dekmantel (WOD). "Het uiteindelijke doel van zo'n operatie is waarheidsvinding", vertelt persofficier van justitie Mara van den Berg. "We willen weten wat er is gebeurd. Je kunt er belastend bewijs mee vinden, maar ook ontlastend bewijs."

Voor het eerst is er een aanhanger van Assad veroordeeld
Een historische dag noemen ex-gevangenen van het Assad-regime de uitspraak van een Duitse rechter vandaag. Een voormalig gevangenbewaarder kreeg 4,5 jaar cel voor het martelen van dertig mensen. In Nederland is zo'n zaak nog niet voor de rechter gekomen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 24 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie