Grote winkelketens laten medewerkers niet-gewerkte uren inhalen, ondanks overheidssteunGrote winkelketens ontvangen tijdens de lockdown miljoenen subsidie om hun personeel in dienst te houden. De ketens verplichten hun werknemers om nu minder te werken en die uren, als ze weer open mogen, onbetaald in te halen.
Bergen onverkoopbare kleding door lockdown laten zien dat mode-industrie veel duurzamer kanLege kledingwinkels, maar volle magazijnen. Ook de mode-industrie ontsnapt niet aan de gevolgen van de lockdown. De
coronacrisis legt de problemen binnen de sector bloot, maar oplossingen zijn er ook. "We moeten samenwerken om de industrie om te gooien."
Nu niet-essentiële winkels al een poos dicht zijn, zitten veel ondernemers met onverkoopbare kledingvoorraden. Want hoewel een winterjas of een T-shirt na een seizoen niet bederft, blijken ze als het aankomt op trends maar moeilijk houdbaar. Uit een rapport van de Global Fashion Agenda blijkt dat door de gevolgen van de pandemie het overschot van kleding in 2020 zo'n 40 tot 60 procent was.
De presentatie was in handen van
Pieter Jan Hagens,
Suzanne Bosman,
Jaap Jongbloed,
Rik van de Westelaken en
Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 23 februari door AVROTROS.