Uitzending
EenVandaag - 2-3-2021

2-3-2021

EenVandaag

228 x bekeken | 0 reacties
4
Loverboys gaan sneller te werk dan voorheen
Daders van seksuele uitbuiting zijn jong en ronselen hun slachtoffers razendsnel. Soms zelfs binnen een week, blijkt uit nieuw onderzoek. Daders moeten volgens Esmaralda de Haan van Qpido beter in beeld komen: "Zonder daders geen slachtoffers."

32 miljoen aan opruimkosten en mogelijk dode kalveren, omdat 'thermisch gereinigde grond' toch niet schoon was
Vervuilde grond onder hoge temperaturen verhitten zodat de verontreiniging verdwijnt en de grond weer gebruikt kan worden. Dat was het idee achter 'thermisch gereinigde grond'. Toch ging het op meerdere plekken mis.

Een boer in het buitengebied van Bunschoten sloeg in de zomer van 2016 als eerste alarm. Een aantal van zijn kalveren was in korte tijd doodgeboren of overleden en de boer legde meteen een verband met de nieuwe Westdijk, dichtbij de sloot waar hij zijn vee liet drinken.

Olifantenpaadjes als burgerlijke ongehoorzaamheid
De oplettende wandelaar ziet ze vast weleens: olifantenpaadjes, bedoeld om de stoep te omzeilen. Jan Verhagen legde ze vast en maakte er een boek van. Olifantenpaadjes zijn volgens hem het bewijs dat we ons niet laten dwingen in de openbare ruimte.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie