Uitzending
EenVandaag - 19-2-2021

19-2-2021

EenVandaag

144 x bekeken | 0 reacties
6
Petitie over erbarmelijke staat Defensie krijgt vleugels
Ondernemer Alexander Ribbink maakt zich grote zorgen over de staat van defensie, en startte daarom een petitie, genaamd 'psst'. Met bijna 50.000 handtekeningen lijkt hij een gevoelige snaar te hebben geraakt. Volgens hem is Nederland veel te nonchalant.

'De volksvertegenwoordigers dwingen in actie te komen tegen de dramatische staat van defensie', dat is wat de initatiefnemers met hun petitie willen bereiken. Inmiddels ondersteunen ook een aantal prominente Nederlanders, zoals journalist Sander Schimmelpennick, oud-topsporter Gergory Sedoc en voormalig MIVD-directeur Pieter Cobelens, het initiatief van ondernemer Ribbink. In zijn kantoor in Amsterdam legt hij uit waarom hij begonnen is met het verzamelen van handtekeningen.

Ook een coronatest bij hoofdpijn en vermoeidheid
Laat je bij hoofdpijn en vermoeidheid ook testen op corona. Dat adviseren Britse onderzoekers. Ze denken dat er zo meer coronagevallen kunnen worden opgespoord.

Door alleen te testen bij symptomen als hoest, keelpijn en benauwdheid blijft de opsporing steken op 69 procent, zo stellen de onderzoekers in het vakblad Journal of Infection. Maar als ook mensen met hoofdpijn en vermoeidheidsklachten zich zouden laten testen, kun je tot wel 92 procent van de coronagevallen opsporen. En als je 'diarree' aan de lijst van kernsymptomen toevoegt, kun je tot wel 96 procent opsporing bereiken. Waarom hebben we dit dan niet vanaf het begin gedaan?

In deze uitzending van EenVandaag was Alexander Ribbink te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 19 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie