Uitzending
EenVandaag - 18-2-2021

18-2-2021

EenVandaag

156 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe vast is een vaste baan eigenlijk?
Ze verloren als eerste hun baan in de coronacrisis: uitzendkrachten en flexwerkers. Politici roepen dat ze hun positie willen versterken, maar Tjalling merkt daar niks van. "De enige zekerheid die ik heb, is dat ik straks weer op straat beland."

Het is al tijden een heikel politiek thema: hoe remmen we het aantal mensen flexwerkers en geven we mensen meer zekerheid? Tjalling is zo'n flexwerker. Hij zet onderdelen voor scheerapparaten van Philips in elkaar, maar werkt op basis van een zeer onzeker oproepcontract. "Ik heb een uitzendcontract, dat iedere 2 weken verlengd wordt. Dat geeft veel onzekerheid, omdat het iedere 2 weken afgelopen kan zijn."

AustraliŽ wil dat Facebook gaat betalen voor nieuws
De Australische overheid en techgigant Facebook liggen overhoop om een mediawet. Facebook zou voor het plaatsen van nieuws moeten gaan betalen. Een voorbode voor Europa? "Ook hier zijn wetten in de maak die ongunstig uitpakken voor Facebook."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 18 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie