Uitzending
EenVandaag - 1-3-2021

1-3-2021

EenVandaag

190 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlandse vrouwen klagen farmaceut Bayer aan vanwege omstreden sterilisatiemethode
Ruim 1.700 Nederlandse vrouwen willen farmaceut Bayer aanklagen voor schade door sterilisatieproduct Essure. Stichting Essure Claims start namens hen een juridische procedure. Petra Prinssen is een van de vrouwen. "Ik voel me een proefkonijn."

Farmaceut Bayer bracht Essure in 2003 op de markt als een sterilisatiemethode voor vrouwen. Door het plaatsen van twee metalen veertjes werden de eileiders afgesloten, zodat zwangerschap niet meer mogelijk was. Een relatief simpele procedure zonder operatie.

Gaan de terrassen weer open? We gaan op bezoek in Breda
Horeca-ondernemers in het hele land zetten dinsdag uit protest hun terrassen weer op straat. De ondernemers snappen niet dat ze hun zaak dicht moeten houden, terwijl de parken volstromen. Maar lang niet alle ondernemers doen eraan mee.

Meer wilde dieren worden als huisdier gehouden
Een stokstaartje of stinkdier is niet geschikt als huisdier, zou je denken. Maar influencers op social media scoren er duizenden likes mee. En dat merkt Stichting AAP. Het afgelopen jaar kreeg ze een recordaantal meldingen over exotische huisdieren.

Wat hebben Jill de eekhoorn, Juniper de Vos en Pumpin de wasbeer met elkaar gemeen? Op social media zijn het enorme sterren. Wereldwijd zien honderdduizenden volgers hoe deze wilde dieren worden gehouden als huisdier. Een wasbeer die op de bank ligt te slapen of een eekhoorn die een knuffel krijgt, het ziet er inderdaad schattig uit.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 1 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie