Uitzending
EenVandaag - 27-2-2021

27-2-2021

EenVandaag

193 x bekeken | 0 reacties
5
Bijna een jaar na zijn coronabesmetting is Huub eindelijk hersteld: 'Vrienden en familie zijn nog belangrijker geworden'
Zelf kan hij zich er niets van herinneren, maar voor zijn vrouw en kinderen was het 'een hel'. Huub de Jonge belandde in maart met corona op de intensive care en even leek het erop dat hij het niet zou overleven. Een jaar later is hij bijna hersteld.

'We denken niet dat het corona is.' Dat zeiden Huub en zijn vrouw Tanja vorig jaar maart tegen de dokter. "Ik voelde me al een paar dagen niet lekker, maar corona was net in het land en ik was er toen nog niet echt alert op", vertelt de 66-jarige Huub. "En ik was ook niet koortsig, dus ik dacht, ik wacht het af."

Hoe je door financiŽle problemen soms geen uitweg meer ziet: garagehouder Harm Nienhuis kan erover meepraten
Meer dan 20 jaar heeft hij met zijn broers een garage in Midwolde. Door de coronacrisis verdampte het eigen vermogen. Begin dit jaar lag hij 's nachts wakker en belde hij 113: "Je ziet alles instorten en de uitweg zie je op dat moment niet."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 27 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie