Uitzending
EenVandaag - 28-4-2009

28-4-2009

EenVandaag

854 x bekeken | 0 reacties
7
Varkensgriep op weg naar Nederland
Verkende de varkensgriep gisteren nog de grenzen van Europa, inmiddels zijn al heel wat landen geraakt. Spanje en Groot-BrittanniŽ hebben de eerste besmettingen bevestigd. Ook zijn er verdachte gevallen in Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ, Oostenrijk, Ierland en Denemarken. EťnVandaag is vanavond in Almansa, Spanje, waar het eerste geval van Europa gemeld werd. Ook geeft viroloog Ab Osterhaus uitleg, want hoe gevaarlijk is varkensgriep eigenlijk?

Van bankovervaller tot filosoof
Rein Gerritsen is een bekend wetenschapsfilosoof. Maar voor hij dat werd, was hij bankovervaller. Hij raakte in 1981, op tweeŽntwintigjarige leeftijd, zwaargewond bij een auto-ongeluk. Zijn moeder en halfbroer kwamen om. In de eenzame tijd die volgde, werd hij psychotisch en kwam hij terecht in criminele kringen. Met zijn nieuwe 'maten' pleegde hij een lange serie gewelddelicten, en uiteindelijk zelfs een bankoverval. Hij werd opgepakt en belandde hij in diverse gevangenissen en psychiatrische klinieken. Toen Gerritsen na tweeŽnhalf jaar vrij kwam, ging hij studeren.

De 100 dagen van Obama
Vandaag beleeft Barack Obama zijn 100ste dag als president. Wat zien de Amerikanen van het nieuwe beleid van Obama? Hoe goed doet hij het eigenlijk? En hoe staat het met zijn plannen? Wij geven hem een tussenrapport. Ook praten we met drie deskundigen over het optreden van Obama tot nu toe.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 28 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Ab Osterhaus.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie