Uitzending
EenVandaag - 17-2-2021

17-2-2021

EenVandaag

311 x bekeken | 0 reacties
7
LAKS wil duidelijkheid over plannen middelbare scholen te openen
Voor scholen is het onduidelijk wanneer ze open kunnen gaan. Intussen is het ook onduidelijk aan welke richtlijnen ze moeten voldoen. De leerlingen lijken nu kind van de rekening. Zo missen ze structuur, contact met elkaar en raken gedemotiveerd.

Middelbare scholen moeten zo snel mogelijk open. Dat is de smeekbede die zo'n honderd schoolleiders eerder deden in een brandbrief aan onderwijsminister Arie Slob. De schoolleiders doelen niet alleen op leerachterstanden, maar vooral op de mentale klachten. Vandaag voerde een groep scholieren en leerlingen actie op Het Plein in Den Haag.

Spoedwet
De spoedwet voor de avondklok wordt in drie dagen door de Eerste en Tweede Kamer geloodst. Die snelheid heeft een keerzijde: "Je hebt niet de gelegenheid om alle consequenties van de wet te laten bezinken", zegt hoogleraar staatsrecht Jerfi Uzman.

In deze uitzending van EenVandaag was Arie Slob te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 17 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    LAKS wil duidelijkheid over plannen middelbare scholen te openen Voor scholen is het onduidelijk wanneer ze open kunnen gaan. Intussen is het ook onduidelijk aan welke richtlijnen ze moeten voldoen. De leerlingen…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten