Uitzending
EenVandaag - 13-2-2021

13-2-2021

EenVandaag

373 x bekeken | 0 reacties
6
Exclusief interview met beschoten advocaat Philippe Schol
Op 6 november 2019 werd advocaat Philippe Schol neergeschoten. Het gebeurde ongeveer anderhalve maand na de moord op collega Derk Wiersum. Schol overleefde de aanslag maar net. Nu geeft hij voor het eerst een interview.

Zoals gebruikelijk liet advocaat Philippe Schol nog even de hond uit op die bewuste ochtend in november. Ineens hoorde hij twee harde knallen. Jongeren met vuurwerk, dacht hij toen nog. Maar er was iets anders aan de hand, bleek toen hij zich omdraaide en een derde knal hoorde.

Grassap als alternatief voor het schadelijke strooizout
Deze week is er 120 miljoen kilo zout gestrooid, om wegen begaanbaar te houden. Maar al dat zout droogt bomen en dieren uit. Daarom wordt in Broek op Langedijk in de eerste grassapfabriek ter wereld keihard gewerkt aan een ander dooimiddel: grassap.

Het idee om grassap - inderdaad, sap uit gras - tegen gladheid te gebruiken komt van Hillebrand Breuker van de provincie Noord-Holland. Al jaren is hij daar verantwoordelijk voor het onderhoud van wegen en bermen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 13 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Exclusief interview met beschoten advocaat Philippe Schol Op 6 november 2019 werd advocaat Philippe Schol neergeschoten. Het gebeurde ongeveer anderhalve maand na de moord op collega Derk Wiersum. Schol overleefde de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten