Uitzending
EenVandaag - 18-4-2024

18-4-2024

EenVandaag

276 x bekeken | 0 reacties
6
Groeiend aantal 60-plussers arbeidsongeschikt
Meer 60-plussers raken arbeidsongeschikt. Vooral ouderen die werken in de zorg en in het onderwijs vallen uit. Dit komt onder andere door de werkdruk. Maar volgens experts is er nog een reden: ouderen worden te snel arbeidsongeschikt verklaard.

Kwart boeren is bang binnen 10 jaar te moeten stoppen
Boeren zien hun toekomst somber in: strengere Europese mestregels zijn de volgende klap. Maar de formatie van een nieuw, rechts kabinet biedt een sprankje hoop, want de meeste boeren gaan ervan uit dat die het stikstofbeleid van Rutte IV terugdraait.

Hulporganisaties zien nood steeds hoger worden: al meerdere dakloze arbeidsmigranten op straat gestorven
Zo'n vijftien arbeidsmigranten uit EU-landen stierven vorig jaar op straat in Nederland. Nadat ze naar hier werden gehaald door uitzendbureaus, hun baan kwijtraakten en dakloos werden. Hulporganisaties als het Leger des Heils vinden dat de maat vol is.

Duitsland pakt Russische spionnen op
In Duitsland zijn vandaag twee Russische spionnen opgepakt. Ze worden beschuldigd van het plannen van een bomaanslag op militaire infrastructuur en wapenfabrieken. Hiermee wilden ze nieuwe wapens richting Oekra´ne tegenhouden.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 18 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie