Uitzending
EenVandaag - 17-4-2024

17-4-2024

EenVandaag

242 x bekeken | 0 reacties
6
Van bedreiging een uitdaging maken: Nederlandse boeren verbouwen exotische gewassen door klimaatverandering
Een irrigatiesysteem tegen de droogte en regendoeken tegen de hagel. Omdat het Nederlandse klimaat verandert, passen boeren hun methodes aan. En soms ook hun gewassen. Zo telen Klaas en Djūke met succes tropische aardappels en kiwi's in Nederlandse grond.

Wat kunnen we leren van het onderwijssysteem in Estland?
Het Nederlandse onderwijs verkeert in zwaar weer. Volgens de onderwijsinspectie scoren steeds meer scholen een onvoldoende. Scholen in Estland doen het juist veel beter. Kunnen wij van hen leren? "De leerling staat hier centraal."

Oorlog Israėl-Gaza verdeelt GL-PvdA
De Gaza-oorlog en het groeiende antisemitisme in Nederland zorgt voor verdeling bij GroenLinks en PvdA. Het belooft een beladen thema te worden op het partijcongres komende zaterdag, denkt Rob Oudkerk. "Leden zeggen hun lidmaatschap op. Dat is ernstig."

Extreme regenval in Dubai door klimaatmanipulatie
Delen van Dubai staan onder water door extreme regenval. In minder dan 24 uur tijd viel er in het land 254 millimeter regen. De oorzaak? ‘Cloud seeding’, een techniek die door de mens wordt ingezet om extreme droogte tegen te gaan met kunstmatige regen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 17 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie