Uitzending
EenVandaag - 16-4-2024

16-4-2024

EenVandaag

266 x bekeken | 0 reacties
6
Huisartsenketen Co-Med gedeeltelijk failliet verklaard
Dat huisartsenketen Co-Med gedeeltelijk failliet is verklaard, heeft 'geen invloed op de zorg aan patiŽnten'. Althans, dat beweert Co-Med zelf. Volgens gezondheidseconoom Xander Koolman ligt dat er maar net aan hoe loyaal werknemers aan het bedrijf zijn.

Kinderartsen waarschuwen voor de gevolgen van vapen bij kinderen
Uit veel vapes komt meer giftige en verslavende nicotine dan uit een heel pakje sigaretten. Dit is een van de feiten waarmee artsen vandaag alarm slaan over de gevaren van vapen voor jongeren. Moeder Ramonda weet er alles van: "Een wolf in schaapskleren."

Partijen in de formatie willen de maximumsnelheid overdag verhogen naar 130 kilometer per uur
Mogen we straks weer 130 rijden op de snelweg? Over die vraag lijken de partijen in de formatie het eens te worden. Maar los van stikstof zijn er andere redenen om vast te houden aan 100 kilometer rijden. "Hoe harder wordt gereden, hoe meer ongevallen."

Estland doet de Russische taal in het onderwijs in de ban
Estland wil de herinneringen aan de Sovjettijd uitwissen en die wens is sinds de Russische invasie van OekraÔne alleen maar sterker geworden. Dit jaar zet het land een nieuwe stap: het Russisch wordt als voertaal uit het onderwijs verbannen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 16 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie