Uitzending
EenVandaag - 23-4-2024

23-4-2024

EenVandaag

239 x bekeken | 0 reacties
6
Formerende partijen willen 'asielcrisis' uitroepen: haalbaar of symboolpolitiek?
De vier formerende partijen bespreken de mogelijkheid om de problemen rond asiel in Nederland als 'asielcrisis' te bestempelen, om zo een asielstop in te voeren. Asielcrisis uitroepen kan niet zomaar zegt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg.

Directeur Erik Akerboom over jaarrapport AIVD
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in Nederland had het in 2023 drukker dan ooit, zegt directeur-generaal Erik Akerboom. Het hoge dreigingsniveau is echter nog geen reden om met angst op te staan, zegt hij.

Ict-problemen bij het Openbaar Ministerie
De ict-problemen bij het Openbaar Ministerie worden steeds groter. Officieren van Justitie kunnen steeds vaker niet eens een email versturen of hun dossiers raadplegen. En die problemen zouden al jaren spelen.

Kan je veilig groenten uit de moestuin eten?
Het is moestuintijd: de zaadjes gaan weer de grond in. Maar steeds meer volkstuinders maken zich zorgen om die grond, want zit daar geen pfas in? Nu er een 'thuistest' is, laten steeds meer mensen hun grond testen. "Kan ik mijn groente nog wel eten?"

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 23 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie