Uitzending
EenVandaag - 12-4-2024

12-4-2024

EenVandaag

303 x bekeken | 0 reacties
7
Steeds meer kinderen gaan niet naar school: Kinderombudsman maakt zich zorgen
Een steeds grotere groep kinderen zit thuis en gaat niet naar school. Dat heeft de Kinderombudsman vandaag bekendgemaakt. Tussen 2014 en 2022 steeg het aantal kinderen dat thuis zit van bijna 6000 naar ruim 9000 kinderen.

Wie is Itamar Ben-Gvir, de extreemrechtse minister van IsraŽl?
Hij werd in IsraŽl 53 keer aangeklaagd vanwege haatzaaien en racisme. Nu is hij minister van nationale veiligheid: Itamar Ben-Gvir. Hoe groot is zijn invloed op de IsraŽlische politiek? "Netanyahu heeft hem nodig."

Hersenchirurg Maarten Bot over de voordelen van een digitale bril bij operaties
Chirurgen van Amsterdam UMC willen op grote schaal 3D-brillen inzetten rond hart- en hersenoperaties. Daarmee kunnen ze dwars door organen heen kijken. Neurochirurg Maarten Bot: "Het zorgt voor meer vertrouwen en veiliger operaties."

Kunstmatige stemmen in reclames

Als je straks een reclamespotje van ALDI voorbij ziet komen, kijk dan niet gek op als je een andere stem hoort. De supermarkt heeft namelijk besloten om de stem te vervangen door kunstmatige intelligentie: "Een zorgelijke ontwikkeling."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 12 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie