Uitzending
EenVandaag - 15-4-2024

15-4-2024

EenVandaag

294 x bekeken | 0 reacties
6
Agressie tegen NS-personeel neemt toe: Vakbonden sturen zoveelste brandbrief
Vakbonden hopen met de zoveelste brandbrief de agressie tegen personeel in het openbaar vervoer te verminderen. Dagelijks krijgen conducteurs en boa's te maken met onveilige situaties, met soms ernstige gevolgen. "Mijn arm was zwaar gekneusd en ontveld."

Conflict Iran-IsraŽl onder hoogspanning
Door de raketaanvallen van Iran op IsraŽl van afgelopen weekend staan de verhoudingen in het Midden-Oosten nůg verder op scherp. Defensiedeskundige Rob de Wijk is bezorgd: "Als het een beetje tegenzit, ontstaat er een complete escalatie."

Grote zorgen om alarmerende bijensterfte: bijna een kwart overleefde de winter niet
Een slagveld onder bijen deze winter. Bijna een kwart van de bijenvolken heeft het niet overleefd, blijkt uit onderzoek van de Bee Foundation. "Iedereen zou zich zorgen moeten maken, want bijen zijn het zoemende hart van het leven op aarde."

Verslaggever Hans Jaap Melissen vanuit de OekraÔense stad Kharkiv
Charkiv, in het oosten van OekraÔne, ligt steeds meer in de Russische vuurlinie en vreest een offensief. Bewoners bereiden zich voor op een zware zomer. Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen reisde naar de stad en deelt zijn ervaringen.

In deze uitzending van EenVandaag was Rob de Wijk te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 15 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie