Uitzending
EenVandaag - 17-11-2020

17-11-2020

EenVandaag

153 x bekeken | 0 reacties
5
Nog meer mensen met longkanker in de omgeving van Tata Steel dan eerder bekend
Longkanker komt rondom staalfabriek Tata Steel soms wel 50 procent vaker voor dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het Integraal Kankerinstituut Nederland, opgevraagd door EenVandaag. "Dit is zeer verontrustend."

Voor de periode 2004 tot 2018 vroegen we bij het Integraal Kankerinstituut Nederland (IKNL) de gegevens op van het aantal longkankerpatiŽnten per postcode. Uit een rapport van de GGD Kennemerland bleek afgelopen juni al dat in Beverwijk longkanker gemiddeld 25 procent vaker voorkomt dan het landelijk gemiddelde.

Archiveren als tijdverdrijf
Met klussen zijn we wel klaar. Dus zoeken we nieuwe hobby's, om de tweede golf door te komen. Het platform Vele Handen, dat archieven online toegankelijk maakt, krijgt veel nieuwe aanmeldingen van vrijwilligers. "Archiveren is verslavend."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 17 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie