Uitzending
EenVandaag - 13-11-2020

13-11-2020

EenVandaag

191 x bekeken | 0 reacties
7
Ex-plegers van huiselijk geweld worden ingezet om anderen te stoppen op nieuw platform De Pleger in Ons
Ze worden met de nek aangekeken: plegers van huiselijk geweld. Toch zijn volgens hulporganisatie Moviera juist zij de sleutel om het te voorkomen. Het project 'De Pleger in Ons' moet daders de gelegenheid geven zich te melden en samen in gesprek te gaan.

Nu we door corona veel thuiszitten, vrezen hulporganisaties een sterke toename van geweld achter de voordeur. Het project 'De Pleger In Ons' biedt de mogelijkheid om plegers van huiselijk geweld zowel emotioneel als praktisch te ondersteunen. Plegers kunnen zichzelf aanmelden via een nieuwe website. Ervaringsdeskundigen, workshops en een supportgroep van ex-plegers helpen de aanmelders vervolgens inzicht te krijgen in wat ze hebben aangericht en hoe ze dat kunnen stoppen.

Ophef over pedojagers
De jacht op kindermisbruikers loopt compleet uit de hand, zeggen politie en justitie. Wie zijn de 'pedojagers' die het recht in eigen hand nemen en vermeende pedoseksuelen hard aanpakken? "Ze zijn onder te verdelen in verschillende groepen."

Burgers spelen steeds vaker voor eigen rechter bij het opsporen en najagen van vermeende kindermisbruikers. Ze maken er filmpjes van en plaatsen ze op internet. Deze 'pedojagers' zijn minister Grapperhaus van Justitie een doorn in het oog. "Hou ermee op", zei hij vandaag.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 13 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie