Uitzending
EenVandaag - 18-11-2020

18-11-2020

EenVandaag

159 x bekeken | 0 reacties
6
Miljarden uitgeven aan extra asfalt, maar is dat door thuiswerken wel nodig?
Peperdure wegprojecten zoals de aanpak van de Ring Utrecht moeten doorgaan, vindt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Deskundigen vragen zich af hoe zinvol dat is.

Al meer dan 10 jaar wordt er over gesteggeld: de verbreding van de A12 en de A27 ten zuiden en oosten van Utrecht. Extra rijstroken moeten de doorstroming verbeteren en de verkeersveiligheid vergroten. De plannen leken in kannen en kruiken, maar minister Cora van Nieuwenhuizen werd vorig jaar teruggefloten nadat de Raad van State het Nederlandse natuur- en stikstofbeleid onderuithaalde.

Slachtoffers moeten beter hulp zoeken voor strafzaak
Slachtoffers van een misdrijf of verkeersongeluk gaan nog te vaak onvoorbereid een strafzaak in. Ze zoeken geen hulp in het echt, maar op internet. Slachtofferhulp Nederland maakt zich zorgen. "Je kunt het maar één keer goed doen."

Talrijke voorbeelden van hoe het mis kan gaan; Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland heeft ze. In de praktijk ziet ze hoe slachtoffers belangrijke rechten missen, omdat ze geen goede hulp zoeken bij de strafzaak tegen 'hun' verdachte. Ze starten daarom een bewustwordingscampagne. "De informatie vliegt van alle kanten op hen af."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 18 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie