Uitzending
EenVandaag - 21-11-2020

21-11-2020

EenVandaag

157 x bekeken | 0 reacties
7
Oppositieleider Tichanovskaya ontmoet Wit-Russen in Nederland
Ze wordt ook wel 'de Jeanne d'Arc van Wit-Rusland' genoemd: Svetlana Tichanovskaja. Als 'gewone huisvrouw' wist zij een heel volk na jaren van onderdrukking massaal te doen opstaan tegen dictator Loekasjenko. Deze week zocht ze steun in Nederland.

Bijna honderd mensen verzamelden zich bij de Stopera in Amsterdam om een blik op te vangen van hun heldin Tichanovskaja. Ze werd het boegbeeld van de felle burgerprotesten in Wit-Rusland, tegenwoordig officieel Belarus genoemd.

Legale drug 3-MMC in opkomst in Oost-Nederland
"Op een gegeven moment snoof ik het de hele dag door." Wat 'onschuldig' begon op een feestje, veranderde voor Anton* in een jarenlange verslaving. De legale drug 3-MMC beheerste zijn leven. Nu is hij clean en helpt hij anderen.

De designerdrug 3-MMC heeft hetzelfde effect als XTC en cocaïne, maar is goedkoper en gewoon legaal te verkrijgen in webshops. Vooral in Oost-Nederland is de drug onder jongeren erg populair. "Ik kon er makkelijk aankomen via het internet", vertelt de 23-jarige Anton.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 21 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie