Uitzending
EenVandaag - 23-11-2020

23-11-2020

EenVandaag

495 x bekeken | 0 reacties
6
Lodewijk Asscher wordt verhoord in toeslagenaffaire
Na de top-ambtenaren worden deze week (oud-)politici gehoord over de toeslagenaffaire. Toenmalig bewindspersonen Weekers, Wiebes en Asscher worden vandaag ondervraagd. Nemen zij verantwoordelijkheid voor deze affaire met duizenden gedupeerden?

Suriname is 45 jaar onafhankelijk, maar er valt weinig te vieren
Het zou een groot feest moeten zijn, de 45ste verjaardag van de Surinaamse onafhankelijkheid van Nederland. Maar het is een feest in mineur. "Er is geen geld om te feesten, er zijn geen omstandigheden om te feesten", zegt journalist Iwan Brave.

Toch worden tal van buitenlandse gasten uitgenodigd, onder wie onze eigen minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Hij noemde het Suriname van Desi Bouterse 2 jaar geleden nog een 'failed state', wat hem veel kritiek opleverde. Inmiddels is de opvolger van Bouterse Chan Santhoki bezig met puinruimen. Een ondankbare taak, waarbij hij steun van andere landen kan gebruiken.

Carbidschieten dit jaar populair door vuurwerkverbod
Politie of boa's willen het graag, maar of er een landelijk carbidverbod komt is nog onduidelijk. Verschillende gemeenten hebben zelf al besloten het carbidschieten niet toe te staan met oud en nieuw.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 23 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Lodewijk Asscher wordt verhoord in toeslagenaffaire Na de top-ambtenaren worden deze week (oud-)politici gehoord over de toeslagenaffaire. Toenmalig bewindspersonen Weekers, Wiebes en Asscher worden vandaag…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten