Uitzending
EenVandaag - 16-11-2020

16-11-2020

EenVandaag

164 x bekeken | 0 reacties
7
Niertransplantatie van Christel gaat niet door vanwege corona
Eindelijk zou de zieke Christel van der Leest een nieuwe nier krijgen. Maar de operatie is afgezegd omdat het ziekenhuis ic-bedden vrij moet houden vanwege corona. Nu leeft ze opnieuw in onzekerheid.

Met tranen in haar ogen vertelt Christel (50) over het telefoontje van het ziekenhuis: "Uw operatie moet worden uitgesteld. Het spijt ons." Het voelde alsof de grond onder haar voeten wegzakte.

Biden heeft zijn zege vooral te danken aan zwarte Amerikanen
"Jullie hebben me altijd gesteund en ik zal jullie altijd steunen." Het was een bijzondere ode aan zwarte Amerikanen in de overwinningsspeech van Joe Biden. En dat is niet zonder reden. Biden heeft zijn zege vooral aan hen te danken.

Van die kiezersgroep stemde naar schatting 90 procent voor de Democratische kandidaat. De enorme opkomst van zwarte kiezers maakte in cruciale staten als Pennsylvania en Georgia het verschil tussen winst of verlies voor de Democraten. Het is een bijzondere prestatie, maar niet een die zomaar uit de lucht is komen vallen. Het valt samen met een beweging van zwarte vrouwen die er al decennialang voor vechten om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. Deze vijf vrouwen maakten het verschil tijdens de verkiezingen van 2020.

Krijgt Nederland een eigen truffelcultuur?
In ItaliŽ en Frankrijk wordt al van oudsher met speciaal getrainde honden naar truffels gezocht. In ons land is de delicatesse pas dit jaar voor het eerst in het wild gevonden. Wordt Nederland een truffelparadijs met een eigen truffelcultuur?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 16 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie