Uitzending
EenVandaag - 19-11-2020

19-11-2020

EenVandaag

176 x bekeken | 0 reacties
7
15 jaar Angela Merkel
Dit jaar is Angela Merkel 15 jaar bondskanselier van Duitsland. Wat weten we eigenlijk van haar? "Als ze binnenkomt bij een vergadering, wandelt er echt een baas binnen."

Dat ze zo succesvol zou zijn, was niet vanaf het begin te verwachten. Merkel begon haar carrière als outsider. Ze is een vrouw, komt uit Oost-Duitsland en is protestants, niet bepaald een goed startpunt in haar partij. Maar ze heeft haar opponenten kalt gestelt. Drie 'Merkel-kenners' doen een boekje open.

Voorbeschouwing uitspraak Jos B
Ondanks dat Jos B. betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstapperen ontkent, wordt hij veroordeeld, verwacht oud-rechter Frank Wieland. Hij oordeelde over het lot van honderden criminelen, zoals Willem Holleeder. "Zonder verklaring wordt het zwak."

Dat zegt Wieland aan de vooravond van de uitspraak in de zaak tegen Jos B.. Vorige maand eiste het Openbaar Ministerie 15 jaar cel en TBS tegen hem voor het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky Verstappen. Vrijdag komen de rechters in de zaak met hun vonnis. "Ik ben blij dat ik niet in hun schoenen sta", aldus de oud-rechter.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 19 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie