Uitzending
EenVandaag - 11-11-2020

11-11-2020

EenVandaag

197 x bekeken | 0 reacties
6
Hondenuitlaatservice staat onder druk, omdat veel natuurgebieden de grote groepen honden weren
Natuurgebieden sluiten hun hekken steeds vaker voor services die honden uitlaten. En dat terwijl zij deels afhankelijk zijn van deze gebieden. Zo'n veertig hondenuitlaters zien hun bedrijf in rook opgaan door de sluitingen.

Toen Andrea Rogiers van De Uitlaat Service voor Honden hoorde dat het Goois Natuur Reservaat zou sluiten voor hondenuitlaatservices, schrok ze zich wild. Al 10 jaar laat ze de honden van haar klanten uit in het natuurgebied. Ongeveer tien per keer, om haar bedrijf rendabel te houden. Maar nu brengt het Goois Natuur Reservaat, net als een aantal andere gebieden, het maximum aantal honden per begeleider vanaf juli 2021 terug naar drie.

Zo kun je het zorgpersoneel ontlasten met inzet van thuishulpen in het ziekenhuis
De zorg staat te springen om extra werknemers. Rotterdam riep vandaag bedrijven op om werknemers met zorgachtergrond uit te lenen aan de zorg. In het Rotterdamse Franciscus Gasthuis ziekenhuis worden al 'buddy's ingezet om zorgpersoneel te ondersteunen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 11 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie