Uitzending
EenVandaag - 11-4-2024

11-4-2024

EenVandaag

285 x bekeken | 0 reacties
6
Waterschapslasten zijn oneerlijk verdeeld
Al zo'n 15 jaar wordt er gesteggeld over de flink stijgende waterschapsbelasting. Het moet eerlijker en transparanter, maar hoe? Een wetswijzigingsvoorstel moet het stelsel verbeteren, maar of dat voorstel het haalt is nog maar de vraag.

Tekort aan gevangenispersoneel: wat zijn de alternatieven?
Er is een groot tekort aan gevangenbewaarders en de wachtlijst van veroordeelden wordt steeds langer. Daarom wordt gezocht naar alternatieven voor een celstraf: bijvoorbeeld een door de rechter opgelegde enkelband. De reclassering is in elk geval voor.

Het geduld raakt op in de formatie
Na maandenlange gesprekken over de vorm, praten PVV, VVD, NSC en BBB over de inhoudelijke koers van het nieuwe kabinet. "Als het ze niet lukt om iets te doen aan migratie en woningnood, hebben ze gefaald", zegt populisme-deskundige Marcelo Mooren.

IsraŽl bereidt zich voor op een aanval vanuit Iran
Cruciale dagen zijn aangebroken in het conflict tussen IsraŽl en de Palestijnen. Volgens inlichtingen van de Britten en Amerikanen is een aanval van Iran aanstaande. "De vraag is: hoe gaat die eruit zien?" zegt defensie-expert Peter Wijninga.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 11 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie