Uitzending
EenVandaag - 10-11-2020

10-11-2020

EenVandaag

422 x bekeken | 0 reacties
4
Wat gaat Biden betekenen voor Nederland en Europa?
Het tijdperk Trump was schadelijk voor de band tussen de VS en de EU. Maar wie denkt dat Europa met Biden zijn beschermende grote broer Amerika weer terug heeft, komt bedrogen uit. Daarvoor is de wereld in 4 jaar te veel veranderd, volgens Rob de Wijk.

Nu Joe Biden de Amerikaanse verkiezingen heeft gewonnen, is er voor Nederland en de EU 'een grote kans om de trans-Atlantische band met de Verenigde Staten te herstellen', schrijft D66 in een lijstje waarin het acht opdrachten geeft aan Minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Hoe hoopvol mogen we zijn op een vaccin?
Het coronavaccin van farmaceut Pfizer lijkt voor 90 procent goed te werken. Dat blijkt uit eerste resultaten van de derde testfase. Maar wie krijgt het als eerst toegediend? Het is niet al bepaald dat ouderen de eersten zijn, zegt filosoof Marcel Verweij.

Volgens persbureau Reuters wordt morgen definitief door de Europese Commissie besloten om het Pfizer-vaccin aan te schaffen. Van dat vaccin zijn er dan 11,7 miljoen beschikbaar in Nederland. Dat is dus niet genoeg voor iedereen. "Wie het krijgt hangt af van hoe goed we weten wie verspreiders zijn en in welke groep dit vaccin het beste werkt", zegt Marcel Verweij, die naast filosoof ook oud-lid is van de Gezondheidsraad.

In deze uitzending van EenVandaag was Rob de Wijk te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 10 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie