Uitzending
EenVandaag - 21-8-2008

21-8-2008

EenVandaag

1357 x bekeken | 0 reacties
6
Overheid moet streektaal bevorderen
Streektalen en dialecten krijgen te weinig aandacht van de Nederlandse overheid. Dat concludeert de Raad van Europa in een rapport over minderheidstalen in Europa. De overheid zou zich minder passief moeten opstellen en helpen de talen en dialecten te bevorderen. Maar is er wel een overheid nodig om de streektaal en het dialect te behouden? EťnVandaag sprak met de Friese zanger Syb van der Ploeg en de Limburgse dichter Hans van Bergen over de populariteit en noodzaak van hun talen.

Op zoek naar de Chinese Mart Smeets
Nog nooit haalde China zoveel gouden medailles op de Olympische Spelen en nog nooit werden de spelen zo goed bekeken op de Chinese televisie. Verslaan de Chinezen hun spelen anders dan wij? In welke sport is het Chinese publiek geÔnteresseerd? En wie is de Chinese Mart Smeets eigenlijk? EťnVandaag gaat op bezoek bij CCTV, China Central Television, China's grootste nationale televisiezender.

Wushu-kampioenen in Peking
De twee Wushu-broers Bao zijn aangekomen in Peking. Nog een paar dagen en dan wacht de wedstrijd. We bezoeken samen met de broers het grootste Wushu-instituut en spreken met de Wushu master die hen lesgaf toen ze klein waren, en die ook Jet Li nog heeft getraind.

Verzekeraar steeds meer op stoel van specialist
Diabetes-patiŽnten klagen dat verzekeraars steeds meer doktertje gaan spelen. De internist schrijft een glucosesensor voor, maar zorgverzekeraars weigeren dit te vergoeden. En dat terwijl het voor sommige patiŽnten onmisbaar is. De tendens dat de zorgverzekeraar steeds vaker op de stoel van de specialist gaat zitten, speelt ook bij andere patiŽntengroepen. In EťnVandaag een reportage over de gevolgen van de nieuwe zorgverzekeringswet die sinds de invoering in 2006 steeds duidelijker voelbaar worden.

In deze uitzending van EenVandaag was Syb van der Ploeg te gast. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 21 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie