Uitzending
EenVandaag - 10-4-2024

10-4-2024

EenVandaag

341 x bekeken | 0 reacties
6
Week van de Rechtvaardige Straat: verkeersdoden zijn vaak fietsers
Het aantal omgekomen fietsers was in 2023 groter dan het aantal omgekomen automobilisten. In Ede wordt gezorgd dat kinderen wťl op een veilige manier zelf naar school kunnen fietsen of wandelen. "De fietser staat voorop en pas daarna komt de de auto."

Oppervlaktewater in Nederland is ernstig vervuild
Het oppervlaktewater in Nederland is van slechte kwaliteit. Uit onderzoek van NRC blijkt dat 96 procent van de wateren teveel chemicaliŽn bevatten om te voldoen aan Europese normen. In Friesland, aan de Jelsumer Feart, zijn de zorgen groot.

Met de trein reizen in een rolstoel is niet makkelijk, weet Floris: nieuwe landelijke afspraken moeten daar verandering in brengen
Heb je een fysieke beperking, zoals de 27-jarige Floris van Eck, dan blijkt Nederland niet zo'n toegankelijk land. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, is het veel beter geregeld. Politieke afspraken moeten nu ook hier verbetering brengen.

Verbazing over 1 eurotax op elektronica
Een extra 'belasting' van 1 euro op elektronica? Als het aan producenten ligt, gaan we die straks betalen. Met de opbrengst zouden apparaten aan het eind van de levensduur dan gerecycled kunnen worden. Maar gaat dit echt werken? "Een euro is zo weinig."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 10 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie