Uitzending
EenVandaag - 15-4-2021

15-4-2021

EenVandaag

191 x bekeken | 0 reacties
6
PatiŰntengegevens onbeschermd uitgewisseld
Uitgeprinte A4'tjes, een fax en een dvd zijn nog heel normaal om patiŰntengegevens door te geven als iemand van ziekenhuis wisselt. Artsen moeten zelf informatie over typen, ondanks de hoge werkdruk. En zo liggen fouten op de loer.

In de coronapandemie worden patiŰnten vaker naar een ander ziekenhuis gebracht, om de capaciteit zo goed mogelijk te gebruiken. Dat maakt het gemis van een elektronisch systeem om gegevens uit te wisselen extra zichtbaar.

Spanningen tussen Rusland en Oekra´ne laaien verder op
Het conflict in het oosten van Oekra´ne is in in korte tijd in alle hevigheid opgelaaid. Russische troepen verplaatsen zich naar de grens en de afgelopen weken zijn de dodelijkste in lange tijd. Dit is er aan de hand in Oost-Oekra´ne.

In Oost-Oekra´ne woedt al 7 jaar een oorlog tussen het Oekra´ense leger en pro-Russische rebellen. Het begon met de Russische annexatie van de Krim in 2014. Kort daarna roepen separatisten, gesteund door Rusland, de regio's Donetsk en Loegansk tot hun eigen Volksrepublieken uit. Ze keren zich gewelddadig tegen de Oekra´ense regering.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 15 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!