Uitzending
EenVandaag - 19-4-2021

19-4-2021

EenVandaag

172 x bekeken | 0 reacties
6
Eemshaven wordt verder uitgebreid, omwonenden zijn woedend
De schrik zit er goed in bij inwoners van Oudeschip. Vorige week hoorden ze dat de Eemshaven zo ver wordt uitgebreid, dat de polder naast het dorp bijna helemaal in beslag wordt genomen. "Nu is het gebied nog groen, straks is het helemaal volgebouwd."

Internationaal SOS-kanaal in Burum moet verdwijnen voor 5G
Door de uitrol van 5G in Noord-Nederland komt het noodsignaal voor schepen in gevaar. Er wordt al jaren naar een oplossing gezocht, maar die lijkt nog ver weg. Het bedrijf dat de noodsignalen mogelijk maakt, stapt naar de rechter.

Ze zijn nauwelijks te missen, de grote satellietschotels bij het Friese Burum. Een deel ervan wordt gebruikt door Inmarsat. Dit bedrijf zorgt ervoor dat de schotels noodsignalen kunnen opvangen van zo'n 160.000 schepen over de hele wereld.

ABN AMRO in opspraak
ABN AMRO is op de vingers getikt: er zou niet genoeg zijn ingegrepen tegen witwasfraude. Opmerkelijk genoeg is het een staatsbank, ook nog geleid door een voormalig minister van FinanciŽn. "Misschien was er een gebrek aan kennis over de bankierswereld."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 19 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!