Uitzending
EenVandaag - 16-4-2021

16-4-2021

EenVandaag

230 x bekeken | 0 reacties
8
De onzin van testen voor toegang
De regering betaalt 925 miljoen om mensen de komende weken te laten testen. Met een negatieve test kunnen zij een dagje uit. Zijn dit verkapte versoepelingen, of schieten we echt iets op met deze experimenten?

Een dagje naar de dierentuin, tulpen bekijken in de Keukenhof of eindelijk weer naar een pretpark. Sinds vorige week kunnen Nederlanders zich inschrijven voor pilots waarbij je met een negatieve testuitslag naar binnen kunt. De kritiek op deze proeven groeit, en niet alleen over de financiŽle kant. Eerder deze week bracht Follow the Money naar buiten dat er 925 miljoen gemoeid is met deze test. De overheid betaalt voor de commerciŽle sneltesten.

Afspraken tussen makelaars benadelen huizenkopers en -verkopers
Het is voor de meeste mensen de grootste aanschaf die ze doen in hun leven: het kopen van een huis. Maar aan welke regels kopers, verkopers en vooral makelaars zich moeten houden? Dat is niet altijd even duidelijk.

De huizenmarkt staat zwaarder onder druk dan ooit. Huizen worden voor ongekende prijzen verkocht en bij elk huis dat te koop staat, zijn er massa's gegadigden. Het gevolg is dat niet iedereen het even nauw neemt met de regels. Tegelijkertijd is het onderhandelen over een huis niet in een wettelijk proces vastgelegd. Dit is een overzicht van de belangrijkste spelregels waar je als huizenkoper en -verkoper op moet letten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 16 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!