Uitzending
EenVandaag - 9-4-2021

9-4-2021

EenVandaag

198 x bekeken | 0 reacties
6
Winkels worden omgebouwd tot woningen
Er is in Nederland een schreeuwend tekort aan woningen. Tegelijkertijd staan er veel winkelpanden leeg. Winkelpanden ombouwen tot woningen, kan een deel zijn van de oplossing, zeggen deze experts.

"Nederland telt momenteel een tekort van 300.000 woningen." En dat loopt de komende jaren alleen maar op, zegt hoogleraar huizenmarkt Peter Boelhouwer aan de TU Delft. Hij maakt zich grote zorgen. Met het oplopende tekort stijgen namelijk ook de huizenprijzen en dat zorgt voor problemen bij starters en mensen met middeninkomens.

College 'levenslang gestraften' overweegt af te treden
Levenslang is in Nederland levenslang. Maar ook een levenslang gestrafte heeft rechten. Ter bescherming daarvan werd 4 jaar geleden het Adviescollege Levenslang-gestraften opgericht. Dat college overweegt nu ermee te stoppen, vanwege minister Dekker.

Het Adviescollege is in 2017 opgericht en adviseert de minister voor Rechtsbescherming of een tot levenslang veroordeelde na 25 jaar cel kan gaan reďntegreren in de samenleving. Het doel daarbij is een terugkeer in de maatschappij. Maar minister Sander Dekker heeft alle positieve adviezen tot nog toe naast zich neergelegd. Hij vindt dat levenslang écht levenslang moet blijven.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 9 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!