Uitzending
EenVandaag - 14-4-2021

14-4-2021

EenVandaag

174 x bekeken | 0 reacties
6
Theaters weer open als proef
Dansers leven voor applaus. En juist dat hebben ze een jaar lang moeten missen. Bij wijze van proef mochten de dansers van Introdans in Arnhem weer optreden voor een vooraf op corona getest publiek.

Wat doet het vaccinatiebeleid en de keuzes rond AstraZeneca met de vaccinatiebereidheid?
Maar een kwart heeft vertrouwen in het Nederlandse vaccinatiebeleid (28 procent). Dat is het laagste cijfer sinds Nederland in januari begon met prikken. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. 68 procent heeft geen vertrouwen.

Het onderzoek is gedaan na de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van 13 april. 36.000 leden van het Opiniepanel deden mee. Iets meer dan een kwart zegt nu vertrouwen te hebben in onze vaccinatiestrategie. In januari was dat nog 55 procent. Al snel daalde dat vertrouwen naar 37 procent in februari en 34 procent in maart. Veel mensen vonden toen dat het vaccineren te traag en te rommelig verliep.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 14 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!