Uitzending
EenVandaag - 9-11-2020

9-11-2020

EenVandaag

108 x bekeken | 0 reacties
7
Hoe gaat het met de kinderen die zijn getroffen door de toeslagenaffaire?
Zorgen over of je ouders de huur we kunnen betalen, nooit je verjaardag vieren en veel stress: ook kinderen zijn slachtoffer van de toeslagenaffaire. En dat moet Den Haag zich heel erg aantrekken, vindt Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.

Vermoedelijk zijn 22.000 mensen in de problemen gekomen in de toeslagenaffaire door toedoen van de Belastingdienst. De gevolgen zijn enorm: huisuitzettingen, stress, lichamelijke klachten, werkloosheid en echtscheidingen. Veel ouders kregen loonbeslag en moesten rondkomen van 100 euro, of zelfs minder, per maand. Maar de financiŽle problemen zijn niet het enige dat kinderen van deze ouders raakt. "Ook kinderen zijn in het diepst hun vertrouwen kwijtgeraakt in de Belastingdienst of de overheid."

In Amsterdam nemen huisartsen taken over van de ziekenhuizen
Huisartsen in Amsterdam behandelen coronapatiŽnten sinds kort ook thuis. En ook op andere plekken in het land is interesse. Dat kan de ziekenhuizen flink ontlasten. De vraag is wel of dat haalbaar is, nu het griepseizoen eraan komt.

"Als huisartsen twee COVID-patiŽnten per praktijk helpen, kunnen wij meer bedden vrijhouden voor patiŽnten die reguliere zorg nodig hebben", zegt hoogleraar infectieziekten Jan Prins van het UMC Amsterdam, een van de ziekenhuizen die zijn betrokken bij de samenwerking.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 9 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie