Uitzending
EenVandaag - 7-5-2021

7-5-2021

EenVandaag

265 x bekeken | 0 reacties
6
Zelfs met een vaccin zijn coronamedicijnen hard nodig
Alle ogen zijn gericht op de vaccins die ons moeten helpen corona te verslaan. Toch wordt er intussen ook nog druk gewerkt aan medicijnen tegen COVID-19. En ook al is straks een groot deel van ons land gevaccineerd, die medicijnen blijven hard nodig.

"Afgelopen jaar werkte ik intensief samen met artsen van de intensive care. Het ziekenhuis lag vol met mensen die ernstig ziek waren door het coronavirus. Veel patiŽnten overleden, we hadden geen idee hoe we hen konden helpen. Er waren geen medicijnen, er was geen behandeling."

De donkere kant van handel in nootmuskaat: tentoonstelling 400 jaar na bloedbad van Banda
Rory Young zette zich in tegen dierenleed, tot hij werd doodgeschoten tijdens een missie
8 mei 1621 wordt op de Banda-eilanden in IndonesiŽ nog steeds herdacht. Onder leiding van Jan Pieterszoon Coen werden vanaf die dag 14 duizend bewoners vermoord. Om de handel in nootmuskaat. Het Westfries Museum maakte er een online expositie over.

Wildlifeheld Rory Young werd vermoord op missie om dieren te redden in Afrika. Hij laat een Nederlandse vrouw en twee kinderen na. Ondanks de gevaren, is zijn familie vastbesloten zijn werk voort te zetten. "Zijn zoon wil hetzelfde doen als papa."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 7 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie