Uitzending
Een goed begin - Twee zussen, twee tienermoeders

Twee zussen, twee tienermoeders

Een goed begin

12-12-2009

| 4124 x bekeken | 0 reacties
6
Athalja (19 jaar) en Talitha (17 jaar) Bosma zijn alletwee trotse moeder van een zoon. Begin 2008 gaat Talitha, ze is dan 16 jaar, met haar vriend naar Curaçao voor een stage. Ze voelt zich beroerd, misselijk en ‘anders’. Op Curaçao wordt het niet beter. Ze durft het bijna niet, maar doet toch een zwangerschapstest. Haar angst wordt waarheid: ze is zwanger. Gespannen belt ze naar haar ouders in Nederland om het nieuws te vertellen. Dat loopt anders dan ze had gedacht.Eenmaal terug in Nederland praat Talitha bij met haar zus Athalja, dan 18 jaar. Athalja maakt de opmerking dat zij ook wel zwanger zou kunnen zijn. Talitha schrikt en spoort haar zus aan om een test te doen. Groot is de verbazing als deze ook positief blijkt te zijn. Het kindje weg laten halen is voor Athalja geen optie. Maar hoe moet ze dit nu als tweede tienerdochter ook nog aan haar ouders gaan vertellen?
Een bijzondere situatie: twee zusjes, twee tienermoeders. Hoe is het voor deze meiden om zo jong moeder te zijn, hoe gaat dat met het combineren van stage, school en de zorg voor de twee jongetjes? Hoe is dit allemaal voor hun ouders? Waar wonen de moeders met hun kindjes? Wat is de rol van de vaders van de baby’s? En waarom is het belangrijk voor ze om hun zoontjes op te laten dragen in hun gemeente? Mirjam gaat op onderzoek uit en loopt een dag mee in het leven van Athalja en Talitha.

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Twee zussen, twee tienermoeders is uitgezonden op zaterdag 12 december door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee