Uitzending
Editie NL - Aflevering 82

Aflevering 82

Editie NL

24-4-2018

| 309 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Voetbalfans
'Zo kan het dus ook!' Dat is de meest geschreven reactie op een filmpje van Italiaanse voetbalfans, dat viral gaat op de socials. Dit weekend stonden in ItaliŽ de voetbalclubs Juventus en Napoli tegenover elkaar. En ook de fans gingen de confrontatie aan. Maar wel even anders dan we gewend zijn!

Elke hap op Youtube
YouTubers laten aan de lopende band zien wat ze eten, hoe ze het klaarmaken en hoe ze het vervolgens opeten. Ze houden op deze manier letterlijk een eetdagboek bij. Kijkers worden zo geÔnspireerd om ook die ene pizza of dat ene soort snoep te eten. Het werkt goed als reclame, want ze hebben invloed. Maar lang niet elke YouTuber is op de hoogte van wat gezond is of niet. Daarom vinden deskundigen dat kijkers uit moeten kijken.

Herken hersenvliesontsteking
Het is een zeer ernstige aandoening: hersenvliesonsteking. Binnen 24 uur kan een kind daaraan dood gaan. Toch weten ouders er veel te weinig over, blijkt uit onderzoek. De Nederlandse Meningitis Stichting wil ouders van jonge kinderen bewust maken van de symptomen. Want, hoe eerder je meningitis ontdekt hoe beter.

Vliegen zonder zitplaats
Hoe krijg je zoveel mogelijk mensen in een vliegtuig? Nou, stoelen eruit en staan. Al jaren terug werd erover gepraat, maar nu lijkt het er van te komen. Een bedrijf dat vliegtuigstoelen maakt heeft een ontwerp voor staplekken gemaakt. Vliegtuigmaatschappijen hebben nog niet laten weten het ontwerp te willen kopen.

Geen rimpels, toch botox
Cosmetisch artsen maken zich zorgen over het snel groeiend aantal zeer jonge vrouwen dat botox gebruikt. Steeds meer meiden kiezen preventief voor botox, zodat rimpels geen kans krijgen. Maar dat is volgens de brancheverening voor Plastische Chirurgie een zorgelijke ontwikkeling. Ook is het effect ervan helemaal niet is bewezen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 82 werd uitgezonden op dinsdag 24 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie