Uitzending
Editie NL - Aflevering 78

Aflevering 78

Editie NL

18-4-2018

| 243 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Toeter
Het is de internethit van de dag: de Amsterdamse wethouder Paul Slettenhaar die het startsein geeft om een parkeergarage onder water te zetten. Klinkt als een simpel kwarweitje, maar het uiteindelijk filmpje lijkt nog het meest op een nieuwe sketch van Jiskefet.

Run op blingring Meghan
Over een maand trouwt Meghan Markle met prins Harry. In november kreeg ze een knoeperd van een verlovingsring om haar vinger geschoven, en zeg dan maar eens nee. De ring die Harry aan Meghan gaf wordt een trilogie-ring genoemd en is dankzij deze koninklijke verloving enorm populair.

Hoe lang nog voor afhaalchinees?
Een schaaltje kroepoek op een tafeltje, een aquarium met een kreeft erin en natuurlijk een kalender aan de muur. Onmiskenbaar het interieur van de afhaalchinees. Jarenlang was het 'Chin. Ind. Rest.' een gouden formule. Nu sterft het langzaam uit. Mark van Wonderen fotografeerde alle Chinese restaurants in Nederland. "Het is een ode aan 'de Chinees'."

Oogschade zonder zonnebril
De komende dagen wordt het eindelijk zomers in Nederland. En hoewel de zonnebrand uit de kast wordt gehaald, blijft de zonnebril vaak op de keukentafel liggen. Een groot probleem, zegt het Oogfonds, want een klein beetje zon kan al erg schadelijk zijn voor de ogen.

Je stort neer: wat nu?
Het vliegtuigongeval in Amerika, waarbij een motor ontplofte en een vrouw bijna uit het vliegtuig werd gezogen, houdt de gemoederen ook in Nederland bezig. De bond van cabinepersoneel maakt zich zorgen om onze kennis van de veiligheidsinstructies want veel passagiers hadden hun zuurstofmaskers verkeerd op. Niet over de neus, maar alleen over de mond. Vliegtuigpersoneel hoopt dat dit een wake-up call is, want de instructies kunnen je leven redden.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 78 werd uitgezonden op woensdag 18 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie