Uitzending
Editie NL - Aflevering 77

Aflevering 77

Editie NL

17-4-2018

| 266 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Duits!
Het is vandaag de dag van de Duitse taal, hoe goed is jouw Duits?

Humor over de datum?
Het is bijna 50 jaar oud, in slechte beeldkwaliteit, en heel absurdistisch: Monty Python. Niet direct iets waarvan je verwacht dat het de volgende Netflix-hit wordt, maar toch zijn de films en series van de komieken vanaf deze week te zien op de streamingdienst. Maar vinden jongeren het nog wel leuk?

Pas op! Horloge filmt alles
Als je naar de sauna gaat, verwacht je niet dat er mensen meekijken. Toch is een man tot drie maanden cel veroordeeld, omdat hij vrouwen stiekem filmde met zijn horloge sauna SpaSereen in Maarsseveen. Dit soort dingen lijkt moeilijk te voorkomen, omdat een camera tegenwoordig overal in kan zitten.

Aap noot dikzak
Dikzak, relnicht, homo, heks en kutkind. Het zijn scheldwoorden die kinderen op de basisschool tegen elkaar gebruiken. En dat doen ze op steeds jongere leeftijd, blijkt uit de 'PestThermometer' van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Waar leren kinderen dit?

Haal die ballonnen uit de lucht
Het oplaten van ballonnen moet in meer gemeenten verboden worden. Stichting De Noordzee roept daartoe op, omdat de ballonnen schadelijk zijn voor het milieu. Hoe haalbaar is een landelijk verbod?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 77 werd uitgezonden op dinsdag 17 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie