Uitzending
Editie NL - Aflevering 75

Aflevering 75

Editie NL

13-4-2018

| 286 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: WK Swiss ball
In AustraliŽ is het wereldrecord balsurfen neergezet, Swiss Bal Surfing heet het. De recordhouder surfde over maar liefst 26 ballen heen, over een lengte van 78 meter.

Nederland kampioen NK's
WoksleeŽn, stokpaardrennen, zwerkbal, treintrekken: je kunt het zo gek niet bedenken of Nederland heeft er wel een NK voor. Fotograaf Gerrit de Heus bezocht een jaar lang NK's en verzamelde ze allemaal in zijn fotoboek.

Slimme flitser ziet alles
De kans wordt groter dat automobilisten die niet handsfree bellen en appen, een boete krijgen. De politie start namelijk een nieuwe proef met flitsers op een viaduct boven de A27 bij Houten. Die flitsers controleren niet op snelheid, maar zien of een automobilist met zijn of haar telefoon in de hand zit.

Wie is jouw commissaris?
Maar liefst drie van Commissarissen van de Koning kondigen deze week aan te stoppen met hun werk. In Nederland hebben we in elke provincie zo'n commissaris, maar toch blijken we vaak niks van deze mensen te weten.

Blind voor ribbeltegel
Veel visueel gehandicapten zijn voor het vinden van hun weg volledig afhankelijk van de blindegeleidelijnen op de stoep. Maar die lijnen worden massaal genegeerd door andere verkeersdeelnemers. Daarom zijn een aantal verenigingen van blinden en slechtzienden een actie gestart, onder het motto 'Houd de lijn vrij'.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 75 werd uitgezonden op vrijdag 13 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie