Uitzending
Editie NL - Aflevering 241

Aflevering 241

Editie NL

3-12-2018

| 165 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Schadeclaim na harde tackle. -De wapens van de onderwereld. -Liefdesverdriet gezocht. -Laat huisdier mee rouwen.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

"Laat huisdier mee rouwen"
Sully, de hulphond van George Bush senior, is in diepe rouw. Zijn baasje is overleden en sindsdien houdt de hond de wacht bij zijn kist. Nu laat het dier dus zien geŽmotioneerd te zijn door de dood van zijn baasje. Die emoties, ook van andere dieren, moeten we niet onderschatten.

Liefdesverdriet gezocht
Heb je vreselijk liefdesverdriet omdat het net uit is met je geliefde en ben je een jonge vrouw? Dan wordt je gezocht door het UMCG in Groningen. Zij onderzoeken waarom sommige vrouwen meer last hebben van een verbroken relatie dan anderen en hoe ze daar mee omgaan. Dit onderzoek kan de slachtoffers van een gebroken hart in de toekomst mogelijk helpen bij hun klachten.

De wapens van de onderwereld
Ondanks onze strenge wapenwetten is vuurwapengeweld aan de orde van de dag in Nederland. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft een belangrijke rol bij de opsporing. Zo proberen zij te achterhalen waar de wapens vandaan komen en of ze vaker zijn gebruikt bij andere schietpartijen. Editie NL mocht bij hoge uitzondering achter de schermen kijken in hun wapenkamer, waar ze al die wapens bewaren en onderzoeken.

Schadeclaim na harde tackle
Amateursporters die een blessure hebben, willen steeds vaker geld zien van een sportvereniging of een agressieve tegenstander. Bijvoorbeeld als er tijdens het voetballen een grove tackle is uitgedeeld. De stijging wordt gemeld door verzekeraars ARAG en DAS, die geblesseerde sporters bijstaan als ze een claim indienen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 241 werd uitgezonden op maandag 3 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie