Uitzending
Editie NL - Aflevering 239

Aflevering 239

Editie NL

29-11-2018

| 109 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Peppersprayen en zakkenrollen. -KankerpatiŽnt dubbel gestraft. -Laat je niet likken door je hond. -Lieve Sint, mag ik slijm?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Lieve Sint, mag ik slijm?
Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt YouTube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank. Waarom vinden kinderen dit zo leuk?

Laat je niet likken door je hond
Je kunt je beter niet laten kussen door je hond. Dierenartsen en onderzoekers van de Universiteit Utrecht waarschuwen namelijk dat je er infecties van kunt krijgen. Bij mensen kan een bacterie leiden tot een abces. Als de bacterie in het bloed komt, kun je een bloedvergiftiging en zelfs een hersenvliesontsteking oplopen. Hier wordt al langer voor gewaarschuwd. De experts verbazen zich dan ook dat hondenbezitters een lik telkens toch toelaten.

KankerpatiŽnt dubbel gestraft
Horen dat je kanker hebt, is afschuwelijk. Een bijkomend probleem is dat je inkomen als je die ziekte hebt, flink daalt. Omdat je minder wil of kan werken, lever je geld in. KankerpatiŽnten gaan in 5 jaar tijd gemiddeld 1002 euro bruto minder verdienen. Vrouwen onder de 35 jaar verdienen gemiddeld zelfs 1905 euro minder. Hoe komt dit en kun je er ook wat tegen doen?

Peppersprayen en zakkenrollen
Het is een nieuwe zakkenrol methode: eerst chaos veroorzaken met pepperspray en dan toeslaan. Het gebeurt vooral op dancefeesten. Afgelopen weekend was het nog raak op het hardstylefeest Qlimax in het Gelredome in Arnhem en het festival Thuishaven in Amsterdam werd zondag zelfs ontruimd vanwege pepperspray. Bezoekers hadden last van traanogen, braakneigingen en zweetaanvallen. De nieuwe zakkenrol methode is heftig en maakt veel slachtoffers.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 239 werd uitgezonden op donderdag 29 november door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie