Uitzending
Editie NL - Aflevering 243

Aflevering 243

Editie NL

5-12-2018

| 170 x bekeken | 0 reacties
3
Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Wie schrijft, die blijft
Bijna 2,6 miljoen euro heeft ie opgebracht: een handgeschreven brief van Albert Einstein. Een verzamelaar betaalde het gigantische bedrag op een veiling in New York. In de tijd dat Einstein leefde, schreef iedereen brieven, maar doen we tegenwoordig bijna nooit meer. En dat is jammer, want een brief kan veel zeggen over iemands persoonlijkheid.

Verspakket gaat als raket
Nooit meer hoeven na te denken wat je vanavond gaat eten, maar gewoon je geleverde maaltijdbox laten bepalen wat je gaat eten. Het leek zo handig, maar toch daalt de populariteit van de maaltijdboxen ten koste van de opkomst van de zogenoemde verspakketten.

Nog rap een gedicht
Het is 5 december, sinterklaasavond. Daar hoort een gedicht bij, maar ook de jaarlijkse last minute-stress voor iedereen die nog geen gedicht heeft geschreven. Lisette Jonkman van vijftwaalf.nl maakt gedichten op bestelling. En ze heeft nog wel wat tips voor iedereen die nog géén gedicht heeft geschreven.

't Heerlijk avondje is gekomen
Klamme handjes, zenuwachtig gedrentel en trillende bovenlipjes. De spanning bereikt vanavond een kookpunt: in veel huiskamers komt de Sint langs. Maar niet bij iedereen: Bij 22 procent van de families kwam sinterklaas afgelopen zaterdag al langs, bij 19 procent kwam hij zondag op bezoek. Maar het drukst heeft de sint het toch vandaag bij 24 procent van de Nederlanders komt hij inderdaad vanavond.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 243 werd uitgezonden op woensdag 5 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie