Uitzending
Editie NL - Aflevering 242

Aflevering 242

Editie NL

4-12-2018

| 96 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Pech? Achter de vangrail! -Drugs giftiger dan ooit. -Gameverslaafd op de basisschool. -Dure dennenappels voor Kerst.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Dure dennenappels voor Kerst
Bij de Intratuin vragen ze vijf euro voor twee dennenappels in een plastic doosje. En dat leidt tot ophef op Twitter. Niet alleen dennenappels worden aangeboden. Je kunt bij tuincentra tegenwoordig allemaal natuurlijke kerstversiering kopen. Maar goedkoop is het niet. Hoe maak je een leuk kerststuk met enkel materialen uit de natuur?

Gameverslaafd op de basisschool
Al op de basisschool zijn kinderen gameverslaafd. De focus van verslavingsinstellingen ligt daarom steeds meer op het voorkomen van een gameverslaving bij basisschoolleerlingen. 33 procent van de basisschoolleerlingen gamet dagelijks. Van de middelbare scholieren gamet 27 procent elke dag. Volgens de instellingen kun je als ouder veel doen om zo'n verslaving te voorkomen. Maar kinderen zelf er vroeg van bewust maken, is de eerste stap.

Drugs giftiger dan ooit
Drugs zijn giftiger dan ooit. In testlabs, waar gebruikers hun drugs laten testen, zien ze de laatste jaren steeds gevaarlijker drugs. De onderzoekers waarschuwen met name voor designerdrugs: dat zijn nieuwe soorten die in buitenlandse laboratoria worden geproduceerd. Het gaat soms om zulke gevaarlijke middelen dat de onderzoekers extra beschermende kleding moeten dragen. Dat onderzoeken heeft veel risico's, en ook het gebruik van die drugs is levensgevaarlijk.

Pech? Achter de vangrail!
De ANWB waarschuwt automobilisten: 'Zorg dat je op een veilige manier achter de vangrail komt bij pech of een ongeluk.' Dat ging de afgelopen tijd een paar keer mis. Vandaag nog op de A2 bij Ell in Limburg. Iemand met pech probeerde daar achter de vangrail te komen, maar werd bij het uitstappen geschept en overleed. Een ongeluk zit in een klein hoekje, want er zijn nogal wat mensen met pech onderweg.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 242 werd uitgezonden op dinsdag 4 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie