Uitzending
Editie NL - Aflevering 236

Aflevering 236

Editie NL

26-11-2018

| 183 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Zitje veilig? -Sashimi zonder vis. -Pubergebit vol gaatjes. -Pindakaas is hartig.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Pindakaas is hartig
Al jarenlang wordt over dit issue gediscussieerd: is pindakaas nou zoet of hartig? In de Volkskrant van vandaag schreef Teun van de Keuken er een column over. En hij weet het zeker: het is hartig. Op onze Facebook zijn de meningen nog verdeeld. Pindakaas staat in het schap met zoetwaren. Maar een pinda is natuurlijk een peulvrucht, dus hartig. Voor allebei valt wat te zeggen.

Pubergebit vol gaatjes
Tieners zorgen niet goed voor hun gebit. Uit onderzoek blijkt dat kinderen vanaf hun elfde hun gebit laten verslonzen. Daardoor krijgen ze veel gaatjes. Vorig jaar had 79 procent van de 23- één of meerdere gaatjes. Het gaat snel achteruit als vader of moeder niet meer poetst.

Sashimi zonder vis
Sushiliefhebbers zijn vaak ook visliefhebbers, maar dat hoeft nu niet meer per se. De Jumbo in Groningen komt als eerste met een veganistische sashimi. Sashimi zonder vis dus. Ook bij restaurants staat vegan sashimi op de kaart. Door gebruik te maken van water en onder andere zeewier, zou de smaak en textuur van deze sashimi niet van echt te onderscheiden zijn.

Zitje veilig?
Veel kinderen zitten niet veilig in de auto, ook al denken ouders vaak van wel. Dat komt doordat kinderzitjes verkeerd worden gebruikt. Uit nieuw onderzoek blijkt dat maar liefst 8 op de 10 kinderen niet veilig zit, omdat de helft van de autostoeltjes niet op de juiste manier is geïnstalleerd. Bovendien zitten 6 op de 10 kinderen te los in het stoeltje omdat de gordel niet goed is aangetrokken. Zo bieden kinderzitjes een schijnveiligheid en lopen kinderen in werkelijkheid groot gevaar als het misgaat.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 236 werd uitgezonden op maandag 26 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie