Uitzending
Editie NL - Aflevering 238

Aflevering 238

Editie NL

28-11-2018

| 94 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Netflix & kill. -Gebukt onder rugpijn. -Piloot verhelpt vliegangst. -Wijn zonder venijn?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: deltavlieger
En dan angstaanjagende beelden van twee deltavliegers. De instructeur vergat zijn passagier vast te maken, tijdens zijn eerste vlucht nog wel...

Wijn zonder venijn?
Op de kaart in restaurants staat vaak een hele lijst met wijnen, maar zelden of nooit eentje zonder alcohol. Hetzelfde geldt voor supermarkten. De alcoholvrije wijn is dus nog niet echt ontdekt, maar daar komt volgens kenners verandering in. De opmars is voorzichtig gestart.

Piloot verhelpt vliegangst
Wat voor de meesten van ons het begin van een heerlijk ontspannen vakantie is, is voor sommige Nederlanders juist een nachtmerrie: in het vliegtuig stappen. Duizenden Nederlanders kampen met een stevige vliegangst. Voor al die angsthazen heeft Corendon-piloot Kelly Otte een boek geschreven. Hij hoopt hen daarmee over die angst heen te helpen.

Gebukt onder rugpijn
Miljoenen Nederlanders hebben last van nek- en rugklachten. Afgelopen jaar kwamen er ruim twee miljoen mensen met pijn aan nek of rug bij de huisarts, blijkt uit recente cijfers van het RIVM. Opvallend aan de cijfers is dat er meer vrouwen dan mannen zijn met deze klachten: in 2017 kampten ruim 850 duizend mannen en maar liefst 1,2 miljoen vrouwen met rug- en nekklachten.

Netflix & kill
Een bizarre schietpartij in Amsterdam - waarbij een onschuldige 23-jarige studente maar net aan de dood is ontstapt. Ze werd beschoten terwijl ze in haar flat een Netflix-serie keek. Het gaat om een kogel die dwars door het raam haar kamer binnen kwam. De studente heeft een schampschot aan haar hoofd.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 238 werd uitgezonden op woensdag 28 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie