Uitzending
Editie NL - Aflevering 240

Aflevering 240

Editie NL

30-11-2018

| 107 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Paniek in de pakjesfabriek. -Geen geld voor m'n operatie. -Met je hond slaap je lekkerder. -Waar zijn de vrouwen in de Top 2000?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Waar zijn de vrouwen in Top 2000?
'In de Top 2000 van Radio 2 staan te weinig vrouwen.' Dat stelt de organisatie van de site top2000vrouwenstemmen.nl. Vorig jaar werden slechts vier van de honderd beste liedjes in de lijst gezongen door een vrouwelijke soloartiest. Vanaf morgen kun je stemmen op jouw favoriete nummers voor de Top 2000. De initiatiefnemers van de site hopen dat de lijst dit jaar vol met vrouwelijke artiesten staat.

Met je hond slaap je lekkerder
Slapen met een knuffel in bed is voor sommigen misschien al een brug te ver. Maar er zijn ook mensen die zweren bij een goede nachtrust door met hun hond in een bed te slapen. Vooral vrouwen voelen zich het meest comfortabel en veilig met een viervoeter bij zich. Dat blijkt uit Amerikaanse onderzoek. Mensen kunnen 's nachts stress veroorzaken, terwijl de aanwezigheid van een hond dit juist reduceert.

Geen geld voor m'n operatie
Crowdfunding is voor veel ernstig zieke mensen steeds vaker een laatste redmiddel om hun behandeling te financieren. Door familie, vrienden maar ook totaal onbekenden om een bijdrage te vragen, worden therapieŽn die niet vergoed worden toch bereikbaar. Het gaat vaak om dure, experimentele behandelingen in het buitenland die voor veel patiŽnten de laatste hoop zijn. Iets waar velen van ons graag bij helpen. Maar hoe weet je nou, als je doneert, hoe betrouwbaar die inzamelingsacties zijn?

Paniek in de pakjesfabriek
Niet alle Sinterklaascadeaus die online zijn besteld, zullen op tijd bezorgd worden. Dit weekend al vieren gezinnen pakjesavond. Maar hoogstwaarschijnlijk niet met alle cadeautjes. Bij de Consumentenbond wordt geklaagd over de vertraging. En PostNL erkent het probleem. Ze hebben het drukker dan vorig jaar. De drukte van Black Friday, Cyber Monday en Sinterklaas stapelt zich op. En dan moet Kerst nog komen...

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 240 werd uitgezonden op vrijdag 30 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie