Uitzending
Editie NL - Aflevering 233

Aflevering 233

Editie NL

21-11-2018

| 168 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Diamantrovers nu wel veroordeeld? -Angst voor commentaar op foto. -Telefoon voorspelt MS. -Reggae voor relaxte hond.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Reggae voor relaxte hond
De tijd vliegt, over een maand is het alweer bijna oud en nieuw. Voor veel mensen één groot feest, maar voor veel dieren een regelrechte nachtmerrie. Van al dat vuurwerk krijgen huisdieren soms vreselijk veel stress. En ze daartegen beschermen is nog niet zo eenvoudig. Nu is daar misschien een oplossing voor gevonden: CD's met kalmerende muziek die je dier rustig zouden moeten maken tijdens het geknal. Maar werkt dat ook echt? Wij zochten het uit.

Telefoon voorspelt MS
De manier waarop we tikken op onze smartphone kan van alles zeggen over onze gezondheid. Er is nu een app gemaakt die analyseert of je bijvoorbeeld vermoeid bent. En de app zou zelfs de ontwikkeling van ziektes als MS kunnen helpen voorspellen

Angst voor commentaar op foto
'Kutwijf', 'dik varken' en 'pleeg zelfmoord' zijn voorbeelden van reacties die tienermeiden krijgen op hun foto's op social media. Haatcomments lijken er tegenwoordig gewoon bij te horen. Dat blijkt ook uit onderzoek van Girlscene. Hoe kun je hier het beste mee omgaan?

Diamantrovers nu wel veroordeeld?
Het is één van de spectaculairste roofovervallen ooit in Nederland: de diamantroof op Schiphol. De buit had een waarden van maar liefst 67miljoen euro. Het gebeurde al 13 jaar geleden, in 2005. Maar het is, tot nu toe, nog niet gelukt om er iemand voor te veroordelen. Na een jarenlange undercover- en afluisteroperatie durfde het Openbaar Ministerie pas tot vervolging over te gaan. Die rechtszaak, tegen 6 verdachten, is vandaag van start gegaan. Met als grote vraag: is er nu wel genoeg bewijs om de verdachten te veroordelen?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 233 werd uitgezonden op woensdag 21 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie